Skigåer i snødekt landskap

Langfredag

Langfredag er en helligdag og den andre offentlige fridagen i påsken.

Datoen for langfredag varierer fra år til år, fra så tidlig som 20. mars og helt til 23. april. I 2022 faller langfredag på 15. april.

ÅrDato
2022Langfredag er 15. april
2023Langfredag er 7. april
2024Langfredag er 29. mars
2025Langfredag er 18. april
2026Langfredag er 3. april

Hva skjedde på langfredag?

Langfredag markerer dagen for Jesus Kristus sin død på korset. Historisk sett har det vært tradisjon for å holde sørgedag på langfredag, unngå vanlige aktiviteter og faste for å lide med Jesus. Dette kan vi merke sporene av fortsatt, da radio- og tv-kanaler ikke får lov til å sende vanlig reklame på denne dagen. Langfredag og 1. påskedag kan du legge merke til at mange radio- og tv-kanaler har gitt bort reklameplassene sine til veldedighet og ideelle organisasjoner.

Kor ska vi reis hen?

Påskelabyrinten med sine geografiske gåter og oppgaver sendes på NRK P1 på langfredag som de andre dagene i påsken. Med opp mot en million lyttere hver dag har programmet holdt det gående i 54 år, og har i tillegg begynt å sende levende bilder på NRK1 og NRK TV.

På langfredag sendes Påskelabyrinten som oftest fra klokken 10:00.

Påskenøtter

Spørreleker, quiz og oppgaveløsning er populært i påsketiden. Mange aviser og tidsskrifter trykker ekstra oppgaver og spørsmål, og kaller det gjerne for «påskenøtter». Egne hefter og bøker med slike påskenøtter er til salgs i butikkene i tiden før påsken.

På langfredag er det populære tv-programmet «Påskenøtter» å se på NRK 1, som de andre dagene i påsken, som oftest fra kl. 19:30.

Les også

Similar Posts