Høstferien blir historisk

Reisebyråer melder om utsolgte destinasjoner, dobling i bestillinger og historisk høyt trykk på salg av reiser i høstferien.

Idet sommeren går mot slutten rapporterer reisebyråer som Ving og TUI en stor økning i reiselysten blant nordmenn.

–Høstferien selger bra. Ålesund, Evenes, Haugesund og Molde er allerede fullbooket. Fra Oslo Lufthavn er det nå kun ledige plasser på charterreiser til Kreta, Kypros, Rhodos og Tenerife. Alt annet er allerede utsolgt, sier landssjefen i Ving.

Fullbooket: Gran Canaria og mange andre destinasjoner er utsolgt for høstferien 2022.

Totalt sender Ving godt over 12 000 gjester fra Norge til ulike reisemål i høstferien. Reisebyrået tror årsaken til økningen kan være fortsatt stor reiselyst etter pandemien, i tillegg til at det ikke har vært tidenes beste sommer i Norge rent værmessig.

Cruise og europeiske storbyer

Også cruise-ferier øker i popularitet, spesielt seilinger fra Barcelona er populære. Av mer eksotiske reisemål topper det indiske hav med Maldivene og Mauritius – som hos Ving har hatt stor vekst på sammenlignet med høstferien i 2019.

Det er ikke bare sol og varme som lokker nordmenn ut i verden. Fra Oslo har Ving booket langt over dobbelt så mange høstferiereiser for i år enn på samme tid i fjor. Det er spesielt de kjente og kjære storbyene som London, Roma, Paris og Barcelona som er populære.

Stor interesse for Barcelona og andre europeiske storbyer i høstferien.

TUI setter opp ekstra avganger

Reisebyrået TUI har også opplevd økt etterspørsel etter utenlandsreiser i høstferien. Selskapet setter opp 5 ekstra avganger til Gran Canaria i uke 40 og 41 fra Oslo, Kristiansand, Haugesund, Stavanger og Trondheim. Mange avganger i høstferien er allerede fullbooket, fordi antall bestillinger har mer enn doblet seg de siste ukene.

–Vi ser at etterspørselen etter reiser i høstferien vokser mer enn vi hadde forventet, og mange av avgangene er allerede fullbooket. Vi setter derfor inn ekstra avganger til Gran Canaria fra utvalgte flyplasser i Norge, sier Nora Aspengren Kommunikasjonssjef i TUI.

Similar Posts