De beste brettspillene for juleferien

I juleferien, i romjulen og på nyttårsaften er det mange som liker å tilbringe litt kvalitetstid med venner og famile ved å samles rundt skikkelig bra brettspill.

Affiliate annonse: Denne artikkelen inneholder lenker til produkter fra en eller flere av våre annonsører. Vi kan motta kompensasjon når du klikker på lenker til disse produktene. Les mer.

Har du ikke fylt opp skapet med brettspill-klassikerne allerede, er det en god mulighet for å gjøre et kupp i disse tider.

Noen av de skikkelig gode brettspill-klassikerne, både gamle og nye, selges for tiden til sterkt reduserte priser.

Her har vi valgt ut noen av brettspillene som passer på lange fridager – spillene som tilbyr litt å sette seg inn i og som det tar litt tid å komme i gang med, men som til gjengjeld kan by på timevis med kvalitetstid, spenning og underholdning!

Ticket to ride

I Ticket to Ride Europe drar man på togeventyr gjennom storbyene i Europa ved starten av 1900-tallet. Dette er en stor luksusversjon av det klassiske brettspillet og inneholder vakre og detaljerte tog og togstasjoner, i tillegg til et ekstra stort spillbrett.

Alder: 8+. Spillere: 2–5. Spilletid: 30-60 min.

Ticket to Ride Europe brettspill i eske med lokomotiv på forsiden
Ticket to Ride Europe er en jubileumsutgave.

Kjøp Ticket to Ride Europe for 809 kroner hos ARK
(Ordinær pris 1 349 kroner. Spar 540 kroner!)

Wingspan

I Wingspan er det om å gjøre å finne og lokke til seg de beste fuglene til ditt eget private fuglereservat. Skaff matbrikker ved hjelp av spesialterninger i fuglekassen, legg egg ved å bruke miniatyregg i forskjellige farger, og utvid fuglesamlingen ved å trekke unike fuglekort.

Alder: 10+. Spillere: 1-5. Spilletid: 40-70 min.

Wingspan brettspill i eske med en vakker fugl på forsiden
Wingspan kom i 2019 og har blitt en moderne klassiker.

Kjøp Wingspan for 539 kroner hos ARK
(Ordinær pris 899 kroner. Spar 360 kroner!)

Risk

Risk er en av de virkelig store klassikerne innenfor strategiske brettspill, samtidig som det er tilgjengelig for de fleste etter en liten innføring. Er du klar for å bygge din hær og lede dine tropper til seier?

Her trekker man hemmelige oppdragskort og spiller mot venner ved hjelp av strategi, taktikk og allianser. Du vet aldri hvem som planlegger hva, for på slagmarken i Risk er alt lov, spørsmålet er hvor stor «risk» du er villig til å ta, og hva du tror dine motstandere er villige til å gjøre.

Alder: 8+. Spillere: 2–5. Spilletid: 120 min.

Risk brettspill med krigere til hest på forsiden
RISK er en klassiker innenfor strategiske og taktiske brettspill

Kjøp Risk for 479 kroner hos ARK
(Ordinær pris 799 kroner. Spar 320 kroner!)

Similar Posts